De två hallarna är identiska men spegelvända. I den ena hallen håller elever från Rostaskolan till och den andra halvan är allmänhetens hall. Uppdelningen sker med två långa korridorer tvärs igenom huset med anslutande omklädningsrum, toaletter och ståläktare. I hallarna finns vikväggar installerade, vilket gör att man kan dela av restpektive hall i två lika stora delar för en uppdelad verksamhet.

Golven är målade med linjer för till exempel innebandy, handboll, badminton, och inomhusfotboll. Hallarna är utrustade med mål, ribbstolar (vändbara med speglar för dans), tjockmattor, rep, bommar och mycket mer som kan behövas. I anslutning till hallarna finns generösa redskapsförråd.

Verksamheten ansvarar själv för all lös inredning/utrustning och Futurum tar hand om ytskikt och monterad utrustning som till exempel matthissar, vikväggar och ribbstolar.

Två idrottshallar under samma tak - läs om rivningen av gamla idrottshallen och byggnationen av nya Rostahallarna >

Certifiering

Idrottshallarna har byggts miljösäkert och certifierats enligt Miljöbyggnad Silver. Rostahallarna hette under byggnationen Tengvallaskolans idrottshall.

Certifikat för fastigheten Rostahallarna. Underskrivet av Lotta Werner Flyborg, VD på Miljöbyggnad, den 25 september 2019-Förstora bilden