Futurum Fastigheter på Instagram
Futurum Fastigheter på LinkedIn
Futurum fastigheter på Facebook

Pågående projekt

Barn och ungdomar är våra kunder. Dessutom är de vår framtid. Vår uppgift är att se till att de har en bra arbetsmiljö, dit de beger sig med glädje. Därför är det viktigt för oss att förbättra, renovera, bygga nytt och anpassa våra fastigheter.


 • Ny förskola vid Alnängarnas koloniområde

  Nu har Futurum tagit de första spadtagen för byggnationen av Alnängarnas förskola, en förskola belägen vid CV-området i närheten av Alnängarnas koloniområde. Under hösten 2021 beräknas barn och pedagoger flytta in.

 • Den nya tillbyggnaden

  Om- och tillbyggnad av Lillåns skola, F-6

  Lillåns skola F-6 får en tillbyggnad samt en renovering. Tillbyggnaden innebär att två klasser kommer att kunna gå i samma årskull.

 • Stora Mellösa mulet

  Arbetet med Stora Mellösa skola snart klart

  Då tillväxten i Stora Mellösa är stor har skolan haft behov av nya lokaler och dessutom har skolan varit i behov av renovering av befintliga lokaler. Snart är arbetena klara på skolan.


 • Futurum bygger ny brandstation på öster

  I takt med att Örebro tätort växer i yta blir det svårare för brandkåren att vara på plats inom godtagbar tid vid olyckshändelser. Nu har Futurum Fastigheter fått i uppdrag av Örebro kommun att bygga den nya brandstationen på öster.


 • Två nya förskolor i Ormesta park

  Under våren 2019 tar vi det första spadtaget för förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen i Ormesta Park. Under våren 2020 kommer barn och pedagoger flytta in.


 • Tengvallaskolan - ny skola och idrottshall

  Futurum Fastigheter har fått i uppdrag av Örebro kommun att bygga Tengvallaskolan i stadsdelen Rosta i Örebro. • Svealundsskolan ersätter Eklundaskolan

  Svealundsskolan beräknas stå klar till höstterminen 2021. Skolan ersätter den tidigare Eklundaskolan i bostadsområdet Sörby. Den nya skolan kommer vara en treparallellig F-6 skola med plats för 525 elever och 50 särskolelever. Skolan byggs enligt kraven i Miljöbyggnad silver, och får en fullstor idrottshall och tillagningskök

 • Stora Mellösa mulet

  Stora Mellösa skola växer

  Stora Mellösa skola har under lång tid haft behov av renovering av befintliga lokaler. Skolan har också behov av nya lokaler eftersom tillväxten i området är stor.


 • Norrbyskolan gör plats för ytterligare 300 elever

  Norrbyskolan kommer, med start i februari 2016, att renoveras och byggas ut. Den befintliga fastigheten rymmer 450 elever. Eftersom stadsdelen växer behövs plats för ytterligare 300 elever, och när byggnationen är klar kommer den kunna ta emot totalt 750 elever.


 • Renovering av Olaus Petriskolan

  Olaus Petri-skolan kommer, med start hösten 2018 genomgå en renovering och anpassning till dagens krav. Under tiden för renoveringen kommer årskurs 7-9 att hålla till på Nikolaiskolan.