Spadtag av nya Linden förskola

Nu är arbetet med nya Linden förskola i Vivalla igång. Tillsammans med SjötorpsHus, Örebro kommun, Futurums styrelse och rektor, pedagog och barn ifrån förskolan togs det första spadtaget den 20 juni.

Nya Linden förskola kommer att ha plats för 100 barn med fem avdelningar och den är ca 1100 kvm stor. Förskolan byggs i trästomme men med tegelfasad den här gången för att passa in i omgivningen. Vi bygger med största fokus på barnen och deras framtid i en hållbar och hälsosam miljö.

Vid spadarna på spadtaget ifrån Futurum var VD Göran Lunander, projektledare David Gustafsson och Futurums vice styrelseordförande Jenny Thor tillsammans med projektledare Kimberly Ejnebring ifrån SjötorpsHus, och lokalförsörjningsdirektör Björn Åkerberg Langhé och projektledare Alexander Persson ifrån lokalförsörjningen i Örebro kommun. På plats ifrån förskolan var rektor, Maria Rögarot och pedagog Linda Hegbo tillsammans med förskolebarnen.

 

 

Det blev en härlig förmiddag där vi fikade och barnen fick vara med och ta första spadtaget. Vi ser fram emot byggnationen där fokus ligger på att bygga efter Futurums vision, "Miljöer värdiga våra barn".

Stort tack alla som deltog under spadtaget!

Läs mer om byggnationen av Linden förskola här >