Förskolan Beckasinen snart klar för inflytt

Under våren 2019 togs det första spadtaget för förskolan Beckasinen i Norra Ormesta. Snart flyttar barn och pedagoger in.

Idag slutbesiktades förskolan Beckasinen i Norra Ormesta och på plats fanns projektledare Peter Mejstedt, förvaltare Anton Johansson och Kimberly Ejnebring från byggentreprenören SjötorpsHus.


Beckasinen består av två våningar och har byggts utifrån konceptet Framtidens förskola 2.0, där Örebro kommun vill främja ett gott samarbete mellan avdelningarna och möjliggöra en bra pedagogisk verksamhet.


Byggnationen har uppghandlas via ett ramavtal och har byggts som en partnering/samverkansentreprenad i totalentreprenadform mellan Futurum Fastigheter och SjötorpsHus Länk till annan webbplats.. Förskololan har byggts miljösäkert och certifierats enligt Miljöbyggnad Silver, Länk till annan webbplats. nästan uteslutande i naturmaterial. Detta för att göra ett mindre CO2-avtryck.


Förskolegården har byggts som en del av Örebro kommuns projekt Gröna förskole- och skolgårdar vilket innebär att barnen ska stimuleras till en hälsosam utemiljö.


– Här kommer barnen ha stora ytor att leka på med mer grönska och mer naturmaterial än vad man vanligtvis ser på förskolegårdar. Det här tror jag är en perfekt miljö för ett litet barn att växa upp i, verkligen miljöer värda våra barn, säger Peter Mejstedt.


Förskolan har kapacitet att ta emot 90-100 barn fördelade på fem avdelningar och redan den 7 januari planeras barnen kunna flytta in.

Förskolan Beckasinen