Fasadritning för Alnängarnas förskola

Alnängarnas förskola ligger vid CV-området i närheten av Alnängarnas koloniområde. Barn och pedagoger flyttade in i lokalerna hösten 2021.

Förskolan är byggd utifrån konceptet Framtidens förskola 2.0, där Örebro kommun vill främja ett gott samarbete mellan avdelningarna och möjliggöra en bra pedagogisk verksamhet. Liksom förskolan Beckasinen och förskolan Fiskgjusen har Alnängarnas förskola trästomme och fasaden är helt i trä. Förskolan är byggd miljösäkert och har certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med material från SundaHus databas.


Alnängarnas förskola rymmer cirka 90 barn och 18 pedagoger. Huset består av två våningar med fem avdelningar och ett tillagningskök.

Certifiering

Förskolan har byggts miljösäkert och certifierats enligt Miljöbyggnad Silver.

Certifikat för fastigheten Alnängarnas förskola. Underskrivet av Lotta Werner Flyborg, VD på Miljöbyggnad, den 29 oktober 2021.