Futurum Fastigheter på Instagram
Futurum Fastigheter på LinkedIn
Futurum fastigheter på Facebook

"Flygplanet" Tybblelundsskolan har lyft

Skulle Tybblelundsskolan liknas vid ett riktigt flygplan skulle det nog bli en Boeing 747. För det är en stor enhet som Futurum byggt intill friidrottshallen i Tybblelund. Enheten är på våningar med plats för 525 elever. Det är den första nya F-6-skola som har byggts i Örebro sedan Marieberg 2005-2006. 

Bra trafiklösningar

Förutom F-6-skolan har Futurum också byggt en förskola med tio avdelningar, där det finns plats för 180 barn. Med total drygt 700 barn i omlopp är det ofrånkomligt att det blir det mycket trafik till och från skolan.


– Vi har fått till en bra trafiklösning med två infarter och generösa avlämningsytor, berättar Bengt Asplund, projektledare för det omfattande bygget.


Större enhet med förskola och skola

Upptagningsområdet för Tybblelundsskolan blir östra Örebro. Från början var det tänkt att enbart bygga en förskola, men det beslutades att bygga ihop förskola och skola till en större enhet, som går under namnet ”Flygplanet” för sin form.

Skolan får ett centralt tillagningskök som servar hela anläggningen. Fastighetens totala yta är 8 000 kvadratmeter och investerings-

kostnaden cirka 230 Mkr. Förskolan ska stod klar till sommaren 2017 och F-6-skolan till årsskiftet 2017-18.