Internt återbruk – en god idé från Futurums elektriker

Torsdagen den 20 juni byttes den uttjänta högsspänningsbrytaren på Tullängsgymnasiet ut. Ett arbete som medförde att hela skolans elförsörjning tillfälligt stängdes av. Arbetet krävde ett stort samarbete mellan Futurum Fastigheters alla discipliner och Tullängsgymnasiets personal.

Elektriker från Futurum Fastigheter och One Nordic.

Anders Melin, elansvarig på Futurum Fastigheter, Rasmus Karlsson och Fredrik Persson, tekniker på One Nordic.

 

Futurums förvaltare, drifttekniker, kyltekniker, storkökstekniker, larmtekniker och reparatörer arbetade under dagen tillsammans för att säkerställa att inget av våra system i fastigheten skadades under bytet.

Arbetet med att byta ut högspänningsbrytaren genomfördes av Rasmus Karlsson och Fredrik Persson på One Nordic Länk till annan webbplats. i Örebro tillsammans med Futurums elansvarig, Anders Mellin.

Då högspänningscentralen är från sent 70-tal är det mycket svårt att hitta reservdelar och i värsta fall behöver hela högspänningscentralen bytas ut vilket kostar miljonbelopp. Reservdelen som behövdes fanns dock denna gång i Futurums egna lokaler på Engelbrektsskolan där högspänningscentralen togs ur bruk förra året 2023.

Tack vare att våra kollegor på specialistavdelningen kom på idén om att använda Engelbrektsskolans gamla högspänningsbrytare kunde Futurum därför genomföra ett internt återbruk som resulterade i sparade pengar och resurser.

 

Ett gott exempel på ekonomisk hållbarhet från Specialistavdelningen på Futurum.

Bra jobbat alla inblandade!