Futurum Fastigheter öppnar Ge&Ta-butik för alla anställda

På Futurum Fastigheter jobbar vi för framtiden i både stort och smått. Vi ska ta hand om det vi har och vårda det, för att andra ska kunna ta del av det i framtiden. Så jobbar vi med våra fastigheter och inom alla andra verksamhetsområden.

Klädställning med färgglada tröjor, jackor och toppar. 

Att minska vår konsumtion och klimatavtryck även som privatpersoner är en nödvändighet för att skapa en hållbar framtid. Ett sätt minska konsumtionen och samtidigt göra en insats, både socialt och för klimatet, är att återanvända och dela med sig. På Futurum Fastigheter gör vi det genom att skapa en tillfällig Ge&Ta-butik för alla anställda. Butiken är öppen under några veckor i november och december. Ge&Ta-butiken innebär att alla medarbetare kan ta med sig saker och kläder som man inte längre använder. Någon annan kan sedan ta sakerna eller kläderna och ge dem nytt liv.

– Vi gör det här både för våra anställda och för klimatet. Att saker kan leva vidare hos en kollega ger ett mervärde både för den som ger och den som tar. Det blev en succé från första dagen. Nu tar folk en sväng förbi Ge&Ta-butiken varje dag för att kolla om det kommit in något nytt, säger Liz Hultgren som är Hållbarhets- och utvecklingsansvarig på Futurum.

Liz Hultgren tittar på kläderna i butiken. 

Det finns inget krav på att ge för att ta, men allt som lämnas in måste vara helt och rent och inget får säljas vidare. Målet är att så många saker och klädesplagg som möjligt ska få nya ägare. De saker och kläder som inte hittar en ny ägare kommer skänkas till en hjälporganisation vid projektets slut.

– Jag skulle vilja utmana andra företag att göra samma sak som vi gör. Det är en enkel grej som skapar ett stort värde för de anställda och klimatet, speciellt nu när julen står för dörren och många ska handla julklappar. En begagnad julklapp ger ytterligare en dimension till gåvan, speciellt nu när både plånboken och klimatet har det tufft, säger Göran Lunander VD på Futurum.