Slutbesiktning av tillbyggnad vid Tullängsgymnasiet

I januari 2022 påbörjades en tillbyggnad vid Tullängsgymnasiets restaurang. Nu är den nya varumottagningen på plats och verksamheten kan snart ta utrymmet i bruk.

Utbyggnad med träfasad. Varumottagningen har en garageport och en dörr för åtkomst till miljörummet bredvid. 

Varumottagningen är byggd för att tillgodose Tullängsgymnasiets behov. I och med utbyggnaden får restaurangen nu två nya frysrum och två kylrum. Utöver det tillkommer det nya möjligheter för förvaring och ett generöst miljörum med fullständiga möjligheter till sortering.

Lena Sjöqvist är kökschef. Så här säger hon om det nya utrymmet.

– Vi är så jäkla nöjda. Nu kan vi spara tid och lägga mer fokus på matlagningen. Det kommer bli lättarbetat och vi kan ha större ordning och struktur. Det här innebär inte bara nya kyl- och frysmöjligheter, vi får även möjlighet att förvara mer torrvaror. Krisberedskapen kommer därmed öka, säger Lena.

Nattleveranser

Att ta emot varuleveranser på natten är något som Lena har på agendan. Med de nya utrymmena hoppas hon att speditörer kan leverera matvaror när det inte är någon verksamhet på skolan. På så sätt kommer man underlätta för speditörerna och även minska till exempel skaderisken med stora tunga fordon i anslutningn till skolan och dess verksamhet.

– Om vi kommer igång med nattleveranser så finns det många fördelar. Nu när vi har större och bättre förvaring kan vi planer annorlunda och förbereda bättre i förväg, säger Lena.

Slutbesiktning

Den 15 november var ett stort antal personer från Futurum, tillsammans med kontrakterade entreprenörer, på plats vid slutbesiktningen av utbyggnaden. Slutbesiktningen är ett viktigt tillfälle under ett projekt. Det är då man tillsammans går igenom att allt är korrekt utfört och motsvarar Futurums krav, myndighetskrav, övenenskommelser och ritningar som finns. Eventuella avvikelser noteras och åtgärdas.

Besiktigen är ett tillfälle för Futurum att kontrollera så att det verkligen är miljöer värdiga våra barn, eller i det har fallet personalen på skolan, som skapas. Eftersom vi jobbar med skattepengar är vi extra noggranna. Vårt mål är att vi ska hitta felen innan felen hittar oss. Eventuella saker som åtgärdas direkt efter en besiktning, kan göra att byggnaden håller längre.