Nya publika laddplatser för elbilar
installerade i Örebro

Sedan mitten av augusti finns det nya publika laddplatser för elbilar vid Tullängsgymnasiet och högstadieskolan OP City i Örebro. Detta tack vare ett samarbete mellan Futurum Fastigheter och Kumbro. Investeringen följer bolagens klimatambitioner och blev möjlig genom medel från Klimatklivet.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddplatser per stolpe. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar. Elen är förnyelsebar och levereras från Kumbro Vind.

– Våra fastigheter har många dagliga besökare som kommer med bil och det gör det till naturliga platser för elbilsladdare, säger Göran Lunander, vd på Futurum Fastigheter.

Satsningen på laddplatser är en del av det långsiktiga arbetet med att minska Örebros påverkan på klimatet.

– Vi har ett uppdrag att hjälpa Örebro kommun med att få fram nya laddplatser för elbilar och tack vare Klimatklivet kunde vi få till den här etableringen i Örebro, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Nya laddplatser i Örebro

OP City – 3 laddare, 6 laddplatser
Tullängsgymnasiet – 1 laddare, 2 laddplatser

Fakta om Klimatklivet

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Läs mer om Klimatklivet Länk till annan webbplats..