Till våren ska det blomma vid Lillåns skola F-6

Lillåns skola F-6, även kallad Lillåns norra skola, har byggts om under det senaste året. Skolan har byggts ut samt renoverats. I måndags var det dags för Riitta, Linda och Lars från yttre skötsel att försköna utomhusmiljön kring byggnaderna.

I regn och blåsväder planterade gänget ut växter vid Lillån skolas låg- och mellanstadie. Vid södra delen av huset planterades under måndagen blå trädgårdsnäva, rosa rosor och lökväxter. På gaveln vid flaggstången planterades buskar av björkspirea. De blommar med vita blommor och bladen får intensivt sprakande höstfärger.


Tisdagen bjöd på soligt, men kyligt väder. Då påbörjades arbetet vid husets norra fasad. Där har man tidigare anlagt en så kallad surjordsrabatt. Det innebär att jorden i rabatten har ett lågt ph-värde som bara vissa växter trivs i. Även där planterade Ritta, Linda och Lars ut buskar och perenner. Vid lunch hade hisnande 724 växter blivit planterade. De är dock inte klara, mer kommer planteras ut till våren. Nu är det bara att invänta vårens värmande solstrålar.