Nya fina skolgårdar välkomnar elever efter sommarlovet

Under sommaren, när barn och elever haft sommarlov, har Futurum passat på att göra en mängd underhållsåtgärder och anpassningar på skolor och förskolor. Allt för att våra barn och elever ska ha det så fint som möjligt till skolstarten. Bland annat har Brunnsskolan, Brickebackens skola och Odenskolan fått nya fina skolgårdar. Vi hälsar även en ny förskola välkommen, Framtidens förskola.

Efterlängtad utomhusscen på Brunnsskolan

Brunnsskolan, som ligger i Adolfsberg, hade länge önskat att få en utomhusscen. Under sommaren 2020 har önskan gått i uppfyllelse och i samma veva har det ordnats en hel del ny lekutrustning. Anton Johansson, förvaltare för Brunnsskolan känner sig nöjd med förändringen.

– Det är inte bara en förändring, utan en klar förbättring, säger Anton Johansson. Nu kommer eleverna att kunna spela pingis och basket, leka med de nya lekplatsstationerna och även leka kiosk. Dessutom har de äntligen fått sin efterlängtade scen.

skolgård med litet rödmålat hus och lekplats

Den nya kiosken och lekplatsen

Bild på skolbyggnad och utomhusscen

Den nya utomhusscenen

Lyft av skolgården på Brickebackens skola

Även på Brickebackens skola fanns en önskan om att utveckla skolgården, så att den uppmuntrade mer till lek. Resultatet blev flertalet målade lekytor i form av bland annat hopphagar och King-rutor. Under sommaren har även en motorikbana byggts, det vill säga en lekutrustning där pedagogik kombineras med lek. Genom leken kan bland annat styrka, smidighet och balans utvecklas, något skolans cirka 30 grundsärskoleelever kommer att ha extra stor glädje och nytta av.


När vi besöker Brickebackens skola i början av augusti pågår full lek på skolgården, trots att det nya läsåret ännu inte startat. Bollar studsas i de olika lekhagarna och det råder inget tvivel om att barnen är nöjda med sin nya skolgård.

 

Motorikbanan, som stod klar dagen innan vårt besök, har ännu inte utforskats av barnen men Maria Lindh, som arbetar som administrativ samordnare på Brickebackens skola, tror att motorikbanan kommer att bli mycket populär hos eleverna.

Skolgård med målad lekyta på asfalten.

Lekyta på Brickebackens skola

bild på motorikbanan

Den nya motorikbanan på Brickebackens skola.

Pricken över i:et på Odenskolan

Även Odenskolan i Odensbacken har fått ett efterlängtat tillägg på sin skolgård. Skolgården totalrenoverades under slutet av 2019 och då togs gammal och sliten lekutrustning bort. Nu var det dags att komplettera detta med ny lekutrustning i form av en klätterställning på ett dämpande konstgräsunderlag.


Joakim Östlund, administrativ samordnare på Odenskolan är mer än nöjd och passar på att klättra i den nya lekställningen när vi kommer på besök.

– Vi blev väldigt nöjda med vår nya skolgård, men det var något som saknades. Den nya klätterställningen blev som pricken över i:et och eleverna kommer verkligen ha stor glädje av den, säger Joakim.

Vuxen man klättrar i lekställning

Joakim Östlund provklättrar i den nya klätterställningen på Odenskolan.

Framtidens förskola - ny förskola i Almby

Slutligen vill vi hälsa pedagoger och barn varmt välkomna på den nyöppnade förskolan Framtiden i Almby.


Tidigare låg förskolan Fagertärn här, men efter nedläggningen av förskolan i slutet av 2019 har fastigheten stått tom. Fram tills nu. Den nyöppnade förskolan kommer att ha kapacitet för 24 barn och de som kommer att driva förskolan är förskollärarna Catrin Slyth Svahn och Frida Hjelm.


Inför öppnandet av förskolan i augusti 2020 har Futurum bland annat målat om inne på förskolan. Catrin och Frida är mycket nöjda över slutresultatet och när Futurum hälsar på för att lämna över en välkomstgåva i form av glasscheckar till barnen får vi en rundtur.