Futurum sponsrar läromaterialet Trafikkalendern

Trafikkalendern har under 30 års tid arbetat för en bättre trafiksäkerhet i barns närmiljö, något som går helt i linje med Futurums vision "miljöer värdiga våra barn". Därför är Futurum under kommande läsår en av de stolta sponsorerna till läromaterialet.

Logotyp grön trafikkalendern

Inspirera arbete med trafikfrågor

Trafikkalendern vill inspirera och stödja skolans personal att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling. Att integrera trafik i olika ämnen ger eleverna förutsättningar att reflektera över hur transportsystemets utformning och funktion påverkar vår miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Sådana kunskaper ökar möjligheterna att kunna påverka sin egen och andras framtid. Trafikkalenderns ambition är att trafikundervisning ska vara roligt, intressant och utvecklande.

Sponsring ger gratis läromaterial

Läsåret 2020/2021 ges materialet ut till drygt 600 000 elever i åldern 6-12 år, 30 000 lärare och omkring 2000 lokalt förankrade företag och organisationer. Genom att till exempel Futurum är med och sponsrar läromaterialet kan det delas ut gratis.

Vuxna också en målgrupp

Tanken är att information om trafiksäkerhet - och barns utsatthet i trafiken - även ska spridas bland vuxna. Föräldrarnas engagemang för barnens trafiksäkerhet är betydelsefull och fllera av kalenderns frågeställningar syftar till att skapa en dialog mellan föräldrar och barn. Trafikkalendern är därför även tänkt att fungera som stöd när föräldrar behöver prata med sina barn om olika trafiksituationer.

 

Du hittar Trafikkalendern här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kan läsa mer information på https://trafikkalendern.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DiplomFörstora bilden