Förskolan Per-Andersgården har fått ett ansiktslyft

Bild på förskolan Per-Andersgården

– Det har blivit helt fantastiskt fint! Det var svårt att finna inspiration när lokalerna kändes slitna, men nu är jag så nöjd och glad över hur det blivit, säger Therése Bülow, en av pedagogerna på Per-Andersgården i Odensbacken.

Under våren har förskolan Per-Andersgården i Odensbacken fått ett rejält ansiktslyft. Förskolan består av de tre avdelningarna Nyckelpigan, Fjärilen och Humlan, och det var avdelningen Humlan som var i störst behov av en uppfräschning.


Ove Abelholt, ansvarig förvaltare för Per-Andersgården, fick upp ögonen för renoveringsbehovet redan för ett och ett halvt år sedan då han började jobba på Futurum.


– Per-Andersgården har renoverats vid olika tillfällen under årens lopp, men helhetsgreppet saknades, säger Ove. Man såg att det var byggt i början på 70-talet.

En bild av en tecknad humla
En bild av en tecknad humla

– Jag kände tidigt att det här var en renovering vi skulle prioritera, framförallt då pedagogerna på förskolan upplevde att pedagogiken kom på skam på grund av hur lokalerna såg ut, fortsätter Ove.


Tanke blev till handling och snart träffades pedagoger och ansvariga på Futurum för ett byggmöte.


När vi besöker Per-Andersgården skiner majsolen och barnen leker för fullt inne på avdelningen Humlan. Väggarna är målade i en ljusgrå och harmonisk nyans och här och var har stora griffeltavlor med magnetfunktion målats upp. I sann Futurumanda har det nylagda golvet inte längre golvlister där smuts och fukt kan komma in, istället är golvmattorna uppvikta någon decimeter vilket underlättar vid städning samtidigt som det är bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Två kvinnliga förskolepedagoger utanför Per-Andersgården

Therése Bülow och Helen Karlsson, pedagoger på Per-Andersgården.


Vi träffar Therése Bülow, en av pedagogerna på förskolan, och hon lyser upp när renoveringen kommer på tal.


– Det har blivit helt fantastiskt fint! Det var svårt att finna inspiration när lokalerna kändes slitna, men nu är jag så nöjd och glad över hur det blivit, säger Therése.

 

– Just nu, under renoveringen av Per-Andersgården, har min förskoleklass provisoriskt fått flytta till ett annat hus, men snart flyttar vi in här på Humlan och jag längtar verkligen, fortsätter Therése.

– Alla på Futurum har varit lyhörda och tillmötesgående under hela renoveringsprocessen. Vi fick komma med önskemål om hur vi ville ha det och nästan allt det vi önskade gick igenom. Som till exempel ytterligare en toalett och ett nytt målarrumskök, säger Therése.


– Jag är glad att verksamheten blev så nöjd med renoveringen, säger Ove Abenholt.

 

– På Futurum är vårt främsta mål att kunna erbjuda barn och pedagoger så bra miljöer det bara går, och det tycker jag att vi har lyckats med, fortsätter Ove.

 

Nu ser vi framemot att barn och pedagoger kommer att trivas bra i de uppfräschade lokalerna och vi är glada över vi på Futurum än en gång kunnat leverera miljöer värdiga våra barn.