En omtyckt doldis inklämd bland husen

Futurum har tidigare skrivit om den positiva respons från skolor och förskolor som framkom i den hyresgästundersökning som genomfördes under slutet av 2019. En av alla nöjda verksamheter är förskolan Stallbacken i Ladugårds­ängen, en doldis för många.

Bild på förskola med gräsmatta i förgrunden

Förskolan Stallbacken

Inklämd bland husen

Inklämd bland bostadslägenheterna i Ladugårdsängen ligger förskolan Stallbacken, en förskola som för de flesta nog kan vara rätt så anonym. Det är nästan svårt att upptäcka förskolan utifrån vägen, men flyttar man sig till det parkstråk som löper genom Ladugårdsängen får man syn på förskolan och dess innergård.

En växande stadsdel

Ladugårds­ängen har växt så det knakat de senaste åren, men så har det har inte alltid sett ut. I början av 90-talet fanns här endast ängar och ett flygfält. Förvandlingen till att bli ett av Örebros mest bebyggda områden startade i och med bomässan 1992, Bo92, då 900 lägenheter, villor, kontorshus, butiker och en förskola byggdes. När Futurum 2012 tog över kommunens alla skolfastigheter följde förskolan Stallbacken med.

två kvinnor i samtal

Gun Sandberg och Jennie Gustavsson

Liten och omtyckt

Förskolan är relativt liten med endast två avdelningar och här arbetar förskollärarna Gun Sandberg och Jennie Gustavsson.


– Att Stallbacken är en liten förskola är något av det som gör den så populär. Den blir liksom mer personlig och här har alla barn möjlighet att få den uppmärksamhet de behöver. Många föräldrar vill att deras barn ska komma in på förskolan, säger Gun och Jennie.


Även Gun och Jennie trivs bra på Stallbacken och båda har varit med från tiden då Futurum tog över förskolan.

Nöjda med Futurum

– Vi är väldigt nöjda med Futurum. Under sommaren 2019 rustades allrummen och avdelningsköken på respektive avdelning och vi tycker att det numera är både snyggt och lättskött, säger Jennie.


– Vi är väldigt nöjda med vitvarorna vi fick, tillägger Gun.

Glädjen över upprustningen avbröts dessvärre av att en fuktskada upptäcktes i mottagningsköket efter sommaren.


– Det hade förmodligen stått och droppat vatten under sommaren och det ledde till en fuktskada, säger Gun. Det här ledde till att vi under en period fick ha ett provisoriskt kök vilket såklart var påfrestande, men vänder man lite på det kan vi nu i efterhand vara glada över att vi fick ett så fint mottagningskök, tillägger hon.

Ute på förskolegården leks och stojas det för fullt. En 4-årig flicka kommer fram och frågar vad vi heter. Vi pratar ett tag och när vi frågar om hon trivs på sin förskola svarar hon:
– Ja, den är bra, det är MIN förskola!