Två nya förskolor i Ormesta park

Under våren 2019 tar vi det första spadtaget för förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen i Ormesta Park. Under våren 2020 kommer barn och pedagoger flytta in.

‌Beckasinens förskola

Antal elever

cirka 90-100 barn och cirka 20 pedagoger

Årskurs

Förskola

Storlek

cirka 990 kvm

Projektstart

våren 2019

Projektslut

våren 2020


‌Fiskgjusens förskola

Antal elever

cirka 90-100 barn och cirka 20 pedagoger

Årskurs

Förskola

Storlek

cirka 990 kvm

Projektstart

våren 2019

Projektslut

våren 2020

 

Projektbeskrivning

Förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen är fördelade i två lika stora friliggande trähus. Varje förskola rymmer cirka 90-100 barn och cirka 20 pedagoger. Husen består av två våningar med fem avdelningar och ett tillagningskök per hus. De byggs utifrån konceptet Framtidens förskola 2.0, där Örebro kommun vill främja ett gott samarbete mellan avdelningarna och möjliggöra en bra pedagogisk verksamhet.

 

Förskolorna har upphandlats via ett ramavtal och ska byggas som en partnering/samverkansentreprenad i totalentreprenadform mellan Futurum Fastigheter och SjötorpsHus Länk till annan webbplats.. Förskolorna byggs miljösäkert och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver Länk till annan webbplats. med material från SundaHus databas Länk till annan webbplats..

2019-09-24: Arbetet pågår enligt plan. Här ser du bilder från förskolan Beckasinen. Interiören börjar komma på plats. Golvläggare, elektriker, snickare och andra hantverkare trängs tillsammans med verktyg och maskiner.