John - reparatör på Futurum och Nattvandrare

Varje år sponsrar Futurum Fastigheter organisationen Nattvandrarna i arbetet med att stötta ungdomar runt om i Örebro. John Tellestedt, reparatör på Futurum Fastigheter, är en av de som nattvandrar i Örebro.

John i en gul jacka från Nattvandrarna.

John kom i kontakt med den ideella föreningen Nattvandrarna för något år sedan, i samband med att hans egna barn kom upp i tonåren.

- Det kändes självklart att gå med i Nattvandrarna. Nu går jag gärna en promenad och träffar ungdomar, istället för att ligga hemma på soffan en fredag- eller lördagkväll. Vi är ett medmänskligt stöd, en vuxen förebild och en social trygghet för många unga. Det känns bra att kunna ge dem det, säger John.


Nattvandrarna grundades 1989 och finns över hela Sverige. Allt arbete är frivilligt och pengarna man får in genom sponsring går till försäkringar och utbildningar för de som vandrar. Man gör även vissa aktiviteter för att stötta ungdomar i samband med till exempel bilträffar, skolavslutningar och så vidare. Nattvandrarna känns igen på sina gula jackorna och många ungdomar känner en trygghet i att de finns närvarande i stadsbilden.

- Det handlar inte om att vi ska agera "poliser" eller tillrättavisa ungdomarna. Vi är där för att visa att det finns vuxna som bryr sig. Många ungdomar är sköra och sökande individer, som kanske saknar just det stödet i sin hemmiljö, säger John.

 

Sponsring av Nattvandrarna är en del av Futurums samhällsengagemang. Som fastighetsägare, med ansvar för bland annat ett stort antal skolor, är det en viktig pusselbit i arbetet. Att kunna hjälpa barn och ungdomar genom att skapa ökad trygghet, även utanför skolmiljön, vinner vi alla på. Vi på Futurum vill skapa miljöer värdiga våra barn och unga!


Läs mer om Nattvandrarna Länk till annan webbplats.

Tackcertifikat från Nattvandrarna Pdf, 34.7 kB.