Futurum Fastigheter besöker Forum Bygga Skola

Klassrum där deltagarna i nätverket sitter i bänkrader med ryggen mot kameran. En projektor visar texten "Nätverksträff Forum Bygga Skola" på tavlan.

Under de kommande tio åren möter många kommuner i Sverige utmaningen i att bygga och renovera skolor. Då är det viktigt att ta del av kunskaper, diskutera, lyssna och nätverka. I veckan som gick har representanter från Futurum Fastigheter varit på nätverksträff med Forum Bygga skola.

Vid träffen var personer från olika delar av skolvärden, till exempel rektorer, arkitekter, representanter från lärarförbundet, kommunens barn- och utbildningsnämnd och fastighetsbolag, på plats i Linköping för att prata om verksamheten och framtidens skola.

 

Framtidens skolverksamhet

Frågorna och diskussionerna om framtidens skolverksamhet är många. Kan vi bygga för ny pedagogik, redan innan den är här? Hur ska vi bygga för att husen ska hålla för verksamheten om 50-100 år? Hur ser framtidens undervisning ut? Vad är flexibla lokaler?

För oss på Futurum var träffen lärorik. Som fastighetsägare, med barnens arbetsmijö i fokus, vill vi vara med där det händer.


Studiebesök

I samband med nätverksträffen arrangerade Linköpings kommun ett studiebesök på Harvestaskolan och Bogestadsskolan i Linköping. Det nybyggda området Harvesta har vuxit snabbt och många barnfamiljer bor där. Båda skolorna är byggda med utgångspunkt i Linköpings skolmodell, Lärmiljö Linköping.

Harvestaskolan i Linköping som ägs av Hemsö Fastighets AB, fotograf: Lennart Lundwall