Från förvaltningschef till spindeln i projekt- och förvaltningsnätet

Leif Andersson har varit på Futurum Fastigheter sedan 2014. Idag har han erbjudits nya spännande utmaningar inom bolaget. Här får vi veta mer om vad det nya jobbet innebär, hur det är att vara förvaltningschef på Futurum och vad hans efterföljare ska ha för kvalitéer.

Leif Andersson i mitten med förvaltarna Jörgen Eriksson (t v) och Örjan Strömberg (t h).

Vad ska du göra nu?

— Nu ska jag jobba med Futurums nya programvara och våra nya system. Jag ska ta hand om besiktningar, kontroller och ronderingar så att de utförs i rätt tid och av rätt instans och person. Vi har hittat ett nytt förvaltningssystem som ger nya möjligheter, och det är en del av det jag kommer arbeta med, säger Leif.


Traditionellt finns det ett dike mellan projekt och förvaltning i fastighetsbranschen. På Futurum Fastigheter har vi kommit mycket längre än många andra, men det finns en bit kvar att gå.


— Det är en annan del av det jag kommer jobba med. Det är viktigt att det finns en länk mellan projekt och förvaltning. Det kommer vara jag, säger Leif.


Från bostäder till lokaler

Leif har en gedigen meritlista inom fastighetsförvaltning. Han började i branschen 1980, då inom bostadsförvaltning. Sedan gick han vidare till lokalförvaltning och lokalutveckling.


— Det är jättespännande och roligt att man får chansen att testan något annat. Nu får jag chansen att jobba lite mindre splittrat. Jag är 62 år och när man börjar närma sig pension så början man fundera på hur man ska knyta ihop säcken, berättar Leif.


Plockar du russinen ur kakan?

— Nej, det handlar mer om att jag ser att det finns ett jättebehov och att jag får chansen att slutföra det här. Jag ger mig inte, jag är envis, säger Leif med ett leende.


Hur ser du att din efterträdare ska vara?

— En förvaltningschef måste vara flexibel. Lyhörd och allmänkunnig när det gäller förvaltning. IT-kunskap kommer mer och mer. Överhuvudtaget så handlar förvaltning om att kunna mycket om många olika områden. Man måste läsa och hänga med i vad som händer. Jag är just nu chef över 15 personer och då måste man ägna tid åt dem. Det är medarbetare som jobbar med lås, passersystem, larm och som snickare. Och sedan är det myndighetskrav och sådant som ska hinnas med.


En del tycker att förvaltning är torrt och trist, men Leif håller inte med.

— På Futurum händer det alltid något. Det svänger fort och det är det som är så roligt. Vi har en driven VD som verkligen vill utveckla bolaget och som vågar. Han ser behoven och det gör att det händer saker.
Vi önskar Leif lycka till i sin nya roll inom bolaget och ser samtidigt fram emot att få en ny förvaltningschef och kollega på Futurum Fastigheter!