Futurum Fastigheter på Instagram
Futurum Fastigheter på LinkedIn
Futurum fastigheter på Facebook

Pressmeddelande

Spadtag för nya förskolor i Ormesta park

Under våren 2020 ska de två nya förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen stå klara i stadsdelen Ormesta park. Den 14 mars klockan 10.00 tar vi ett första spadtag för att fira att arbetet har påbörjats.

Förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen är fördelade i två lika stora friliggande trähus. Varje förskola rymmer cirka 90-100 barn och cirka 20 pedagoger. Husen består av två våningar med fem avdelningar och ett tillagningskök per hus. De byggs utifrån konceptet Framtidens förskola 2.0, där Örebro kommun vill främja ett gott samarbete mellan avdelningarna och möjliggöra en bra pedagogisk verksamhet.


Förskolorna har upphandlats via ett ramavtal och ska byggas som en partnering/samverkansentreprenad i totalentreprenadform mellan Futurum Fastigheter och SjötorpsHus Länk till annan webbplats.. Förskolorna byggs miljösäkert och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver Länk till annan webbplats. med material från SundaHus databas Länk till annan webbplats..


På plats vid ceremonin finns Göran Lunander, VD på Futurum Fastigheter, Kimberly Ejnebring, platshef på SjötorpsHus och Marlene Jörhag, ordförande Programnämnden. Närliggande förskolor är inbjudna.Var? Ladviksgatan, Norra Ormesta Öppnas i nytt fönster.
När? Den 14 mars kl 10.00

 

Kontaktinformation

Futurum Fastigheter i Örebro AB

Göran Lunander, VD

goran.lunander@futurumfastigheter.se

070-020 28 01

www.futurumfastigheter.se Länk till annan webbplats.

Om Futurum Fastigheter

Futurum Fastigheter i Örebro AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag med cirka 100 anställda. Vi äger och utvecklar miljöer där våra barn och ungdomar tillbringar stor del av sin tid. Barn och ungdomar är våra kunder. Dessutom är de vår framtid. Även om vi är ett fastighetsbolag, är det framtiden vi jobbar med. Det är därför vi heter Futurum. Bolaget bildades 2012 och har sedan dess byggt om och byggt nytt för cirka 1 mdkr.