Avslutade projekt 2022

TULLÄNGSGYMNASIETS RESTAURANG FÅR IFRÅN TRÅNGBODDHET TILL ORDNING OCH STRUKTUR

Under 2022 har Tullängsgymnasiets restaurang fått en ny varumottagning. Den är byggd för att tillgodose skolans utökade behov. I och med utbyggnaden får restaurangen två nya frysrum och två kylrum. Utöver det tillkommer nya möjligheter för förvaring och ett generöst miljörum med fullständiga möjligheter till sortering.

Den 15 november var ett stort antal personer från Futurum, tillsammans med kontrakterade entreprenörer, på plats vid slutbesiktningen av utbyggnaden. Slutbesiktningen är ett viktigt tillfälle under ett projekt. Det är då man tillsammans går igenom att allt är korrekt utfört och motsvarar Futurums krav, myndighetskrav, överenskommelser och ritningar som finns. Eventuella avvikelser noteras och åtgärdas.

Besiktningen är ett tillfälle för Futurum att kontrollera så att det verkligen är miljöer värdiga våra barn, eller i det här fallet personalen på skolan, som skapas. Eftersom vi jobbar med skattepengar är vi extra noggranna. Vårt mål är att vi ska hitta felen innan felen hittar oss. Byggnaden kan hålla längre om vi åtgärdar eventuella brister direkt.

GNISTAN FLYTTAR TILLBAKA - 12 LÄGENHETER OCH HÄRBERGE

I Futurums bestånd finns inte bara skolor och förskolor. Vi har några andra typer av fastigheter också. En sådan är härbärget Gnistan som nyligen genomgått en omfattande renovering.

Gnistan består av 12 lägenheter för korttidsboende. Varje lägenhet är utrustad med toalett, dusch och ett litet kök. En av lägenheterna är tillgänglighetsapassad. I källarplan ligger härbärget med plats för 14 nattgäster. Där finns även dusch- och tvättmöjligheter. Renoveringen av Gnistan har pågått sedan december 2021 och under november 2022 flyttade verksamheten in igen. Samtliga ytskikt har bytts ut och alla installationer, till exempel värme, vatten, avlopp och el, är utbytta. Allt är renoverat inuti byggnaden, utom de vackra trapphusen från 1960-talet. Förutom lägenheter och härbärge rymmer lokalerna även personalutrymmen och gemensamhetsytor.

NYA FÖRSKOLOR REDO FÖR LEK OCH LÄRANDE

I januari flyttade barn och pedagoger in i nybyggda Bettorps förskola. Ett halvår senare, i augusti, flyttade även barn och pedagoger in i nybyggda Törsjö förskola. Förskolorna är byggda helt i trä för ett minskat klimatavtryck. Vi säger grattis till nya fina lokaler!

KONTAKT

Besöksadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Pappersbruksallén 1a
702 15 Örebro

Postadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Box 33 500
701 35 Örebro

 

Organisationsnummer
556736-6215

Telefon växel
019 - 767 91 00

E-post
info@futurumfastigheter.se

Till toppen