Ett år i Fjärilsparken

2022 var ett händelserikt år i Futurums Fjärilspark. Arbetet med att bygga upp parken hade pågått sedan våren 2020. Det här var alltså det tredje och sista året innan parken gick över i förvaltning.

Invigning

En solig sensommardag invigde vi Fjärilsparken tillsammans med cirka 300 barn och pedagoger från fem förskolor i närområdet. Det blev en perfekt förmiddag med glada barn, sol, fjärilar, glass, såpbubblor, musik, dans och massor med maskiner att provsitta. Victoria Stensson, arbetsledare på Futurum Fastigheter, höll tal och klippte bandet tillsammans med Futurums styrelseordförande (2019-2022) Jimmy Nordengren.

Fågelholkar

Under våren 2022 tillverkade elever på Ekeskolan fågelholkar av material de har fått av Futurum. Holkarna levererades sedan, tillsammans med en låda färg och penslar, till Rosta förskolor. Barn och pedagoger målade holkarna som sedan sattes på plats i det fågelholkstorn som finns i parken.

Träskulpturer

I Fjärilsparken finns trädkonst skapad av Johan Axelsson från Vallkloven AB och Stefan Karlsson från SK Måleri & Skulptering. Det är bland annat två gigantiska ekollon, fjärilar, en nyckelpiga, en spindel och en stor grön larv.

Insektshotell

Det råder akut brist på boende för vilda bin. Vi på Futurum vill hjälpa till att råda bot på det. I Fjärilsparken finns ett stort insektshotell där bland annat solitärbin och humlor kan lägga ägg och föda upp larver. Insektshotellet är byggt av lastpallar där de olika våningarna innehåller material anpassat till olika typer av insekter.

Täckodling

Under sommaren påbörjades en täckodling i Fjärilsparken. Det är ett smart sätt att härma naturen. Genom att täcka odlingsytan med gräs, halm, löv, grenar och annat organiskt material skapas en näringsrik jord. I täckodlingen kan insekter och mikroorganismer arbeta med att bryta ner materialet och omvandla det till jord. Maskarna älskar täckodlingar och gräver gärna gångar som är bra både för luftning och för att transportera vatten i jorden. Under våren 2023 kan man börja odla på den här platsen.

Lökprakt

Under hösten 2021 planterades nästan 13 000 vårlökar i Fjärilsparken. De flesta växte sig ståtliga och färgglada i vårsolen, men inte krokusen. Den blev ofrivilligt mat åt hararna i området. Det var inte så det var tänkt, men det är en del av kretsloppet. Förhoppningsvis fanns det mycket annat som bin och humlor kunde njuta av i parken. Och alla är välkomna till Futurums Fjärilspark, även harar.

Vill du veta mer om Fjärilsparken?

KONTAKT

Besöksadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Pappersbruksallén 1a
702 15 Örebro

Postadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Box 33 500
701 35 Örebro

 

Organisationsnummer
556736-6215

Telefon växel
019 - 767 91 00

E-post
info@futurumfastigheter.se

Till toppen