Klimatsmarta val för maskiner och fordon

I 2021 års hållbarhetsrapport berättade vi att det pågår ett projekt på Futurum för att byta ut omkring 260 bensin- och dieseldrivna fordon och maskiner till eldrivna motsvarigheter. Det handlar om allt från häcksaxar och trimrar till gräsklippare, lövblåsar, traktorer, lastmaskiner, sopmaskiner och bilar.

Det arbetet går framåt i enlighet med affärsplanen och fordonsriktlinjerna för Örebro kommunkoncern. Under 2022 har Futurum investerat i tre nya elbilar. Åtta till är beställda, med leverans under hösten 2023. Idag har Futurum 60 bilar, varav fem är elbilar. Äldre bensin- och dieselbilar byts ut till elbilar i takt med att de är uttjänta. Under 2023 påbörjas arbetet med att se över de bilar vi har idag. Målet är att det totala klimatavtrycket ska bli så litet som möjligt över tid. Då är underhåll av befintliga fordon en viktig aspekt, oavsett drivsmedelstyp.

DUBBFRIA VINTERDÄCK

Från och med 2022 utrustades Futurums bilar, som behövde nya vinterdäck, med dubbfria däck. Utbytet sker succesivt i takt med att bilarna behöver nya vinterdäck. Dubbfria däck genererar mindre slitagepartiklar och därmed mindre dålig luft när man kör i stadsmiljö. De ger mer slitage än sommardäck, men mindre än dubbade vinterdäck. Det är alltså mer klimatsmart med dubbfria däck vilket är i linje med Futurums miljöarbete.

KONTAKT

Besöksadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Pappersbruksallén 1a
702 15 Örebro

Postadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Box 33 500
701 35 Örebro

 

Organisationsnummer
556736-6215

Telefon växel
019 - 767 91 00

E-post
info@futurumfastigheter.se

Till toppen