Ge & Ta-butik för alla anställda

På Futurum Fastigheter jobbar vi för framtiden i både stort och smått. Vi ska ta hand
om det vi har och vårda det, för att andra ska kunna ta del av det i framtiden. Så jobbar vi med våra fastigheter och inom alla andra verksamhetsområden.

Att minska vår konsumtion även som privatpersoner är en nödvändighet för att skapa en hållbar framtid. Ett sätt att minska konsumtionen och samtidigt göra en insats, både socialt, för plånboken och för klimatet, är att återanvända och dela med sig. Under slutet av november startade vi på Futurum Fastigheter en tillfällig Ge & Ta-butik för alla anställda. Det blev en succé och butiken är kvar nu när den här hållbarhetsrapporten skrivs i början av 2023.

Ge & Ta-butiken innebär att alla medarbetare kan ta med sig saker och kläder som man inte längre använder. Någon annan kan sedan ta sakerna eller kläderna och ge dem nytt liv.

– Vi gör det här både för våra anställda och för klimatet. Att saker kan leva vidare hos en kollega ger ett mervärde både för den som ger och den som tar. Det blev en succé från första dagen. Nu tar folk en sväng förbi Ge & Ta-butiken varje dag för att kolla om det kommit in något nytt, säger Liz Hultgren som är Senior Advisor på Futurum.

Det finns inget krav på att ge för att ta, men allt som lämnas in måste vara helt och rent och inget får säljas vidare. Målet är att så många saker och klädesplagg som möjligt ska få nya ägare. De saker och kläder som den som ger och den som tar.
inte hittar en ny ägare kommer skänkas till en hjälporganisation den dag butiken stängs.

– Jag skulle vilja utmana andra företag att göra samma sak som vi gör. Det är en enkel grej som skapar ett stort värde för de anställda, speciellt nu när vi är mitt i en lågkonjunktur och många kämpar för att få pengarna att räcka. En begagnad pryl eller ett begagnat klädesplagg har ytterligare en dimension, speciellt nu när både plånboken och klimatet har det tufft, säger
Göran Lunander, VD på Futurum.

KONTAKT

Besöksadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Pappersbruksallén 1a
702 15 Örebro

Postadress
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Box 33 500
701 35 Örebro

 

Organisationsnummer
556736-6215

Telefon växel
019 - 767 91 00

E-post
info@futurumfastigheter.se

Till toppen